perjantai 9. tammikuuta 2015

Jouluisia nukkeja ja siskolle joulunukke 2014

Viime vuonna tuli tehtyä juuri joulun alla varsin mukavasti nukkelöytöjä, ja kun postikuluistakin oli hyviä tarjouksia, niin tulihan niitä sitten hyödynnettyä. Sopivasti löysin mm. The Hearts Family -äidin alkuperäisissä punaisissa vaatteissaan juuri kun edellisenä päivänä olin sattunut mainitsemaan, että sellaisen kun jostain löytäisin. Toinen jouluteemaan sopiva puku kotoa löytyi jo valmiiksi ja lopulta päädyin valitsemaan 80-luvun alun Fashion Play Barbien kunnostettavaksi ja puettavaksi kyseiseen pukuun Herttas-äidille kaveriksi.

2013 olin askarrellut Moxie Teenz -Melroselleni tonttulakin huovasta ja pumpulista, ja nyt viime jouluksi tein toisen samanlaisen tietysti myös hänen herraseuralaiselleen Gavinille. Myös ainokainen Ellowyneni sai oman lakkinsa. Haaveilin kovasti, että meillä olisi ollut jokin sopiva paikka kotona, jonne olisin voinut tehdä paremmankin jouluasetelman pienestä joulukuusesta ja sopivista nukeista, mutta, lähinnä kai kissojen takia, se jäi vielä toistaiseksi haaveeksi ja tyydyimme sisko K:n kanssa vain ottamaan nukeista kuvia.

Jouluisen kuvauspäivän satoa: Ellowyne joulutunnelmissa.
Kuva: K
Viime jouluna mietin myös kovasti joululahjoja. Tietysti halusin niitä antaa, mutta tuntui tyhmältä, että olisi hankkinut jotain turhaa tavaraa lisää toisten nurkkiin, etenkin kun olemme nyt koko porukka yrittäneet ennemminkin päästä kaikenlaisesta turhasta kamasta eroon viemällä sitä myyntiin kirpparille, kierrättämällä Fidan keräyslaatikkoon tai taloyhtiön kierrätyshuoneeseen ja viemällä kaikenlaista roinaa ihan roskikseen ja paperinkeräykseen ym. Joku tietysti voi olla sitä mieltä, että myös nukkejen haaliminen on turhan tavaran hankkimista, mutta itselleni se on hyvin mieluisa ja mielihyvää tuova harrastus ja koska myös K keräilee nukkeja, keksin apinoida The Bdoll -nukkefoorumilta joulunukkeidean K:n joululahjaan.

Tässä tapauksessa joulunukke tarkoitti, että etsin hommaan soveltuvan nuken, joka löytyi Huuto.netistä, tuunasin sen mieleisekseni ja käärin sen siskolle pakettiin. Idea tosin vähän muuttui matkalla, mutta lopputulokseen olen yhtä kaikki varsin tyytyväinen, etenkin kun ottaa huomioon, että en ole ihan tällaisia juttuja ennen tehnyt. Löytämäni nukke oli siis Marvel Comicsin hyväkuntoinen vuoden 1997 Black Cat -nukke ilman vaatteita.

Marvel Comics Black Cat ennen "muuttumisleikkiä".
Ensin ajattelin tehdä nukesta vähän Cruella de Vil -tyylisen tympeän tädin, mutta koska en ole mikään nukenvaateompelija, eikä minulla ole edes ompelukonetta, vaatteiden teko tuntui jokseenkin hankalalta hommalta. Onneksi löysin sattumalta kirpparilta kasan ohuita mustia nahanpalasia ja ajattelin kokeilla olisiko vaatteiden tekeminen nahasta yhtään miellyttävämpää kuin kankaasta. Ainakaan nahka ei purkaudu samalla lailla ja onpahan astetta coolimmat vaatteet leidillä kun ovat oikeaa nahkaa. Valmiita kaavoja ei ollut, mutta yrittämällä, sovittamalla ja muutamaa vanhaa vaatetta apuna ja mallina käyttäen asu lähti rakentumaan.

Black Catin topin pistelyä ja sovittelua.
Hah! Se onnistui!
Toppi kiinnitetään solmimalla niskan takaa omista vaatteistani leikatuilla ohuilla nauhoilla,
joita uusissa vaatteissa on henkariin ripustamista helpottamaan.
Leikkaan kyseiset nauhat yleensä aina irti ja laitan talteen tällaisia tarpeita varten.

Topin palasten leikkelystä jäi sopivat suikaleet,
joista sai solmittua rannenauhat.
Taustalla hamekaavoja.
Hameenpalaset valmiina pisteltäväksi yhteen.
Halusin tehdä minihameen, jotta Katin lihaksikkaat jalat jäisivät näkyville.
Varsinainen puku valmiina.

Saatuani tehtyä Black Catin vaatteet valmiiksi, ajatus tyssäsi hetkeksi aikaa, sillä nukelle piti mielestäni keksiä myös jonkinlaiset jalkineet. Mitään valmiita Barbien kenkiä oli turha ajatellakaan, sillä sen verran isommat tämän nuken jalat ovat, eivätkä ihan mitkä tahansa kengät olisi asun tyyliin sopineetkaan. Olisin halunnut pitkävartiset nahkasaappaat, mutta miten ja mistä saappaisiin saisi pohjat ja korot, jos sellaisia alkaisi väsätä itse? Päätin pitää tuumaustauon ja laitella samalla itselleni kuntoon Herttas-äidin ja joulu-Barbien, sekä vielä Katin hyvästä kunnosta huolimatta laittaa myös sen pesulle.

The Heart Family Kiss & Cuddle -äiti
siinä kunnossa missä sen sain.
Kuka ei kuulu joukkoon?
Sievät naiset sekä yksi amatsonikissa odottamassa pesua.

Katti vedenneitona.
Vuorossa saippua-, shampoo- ja hoitoainekäsittely.
Kissathan eivät tunnetusti pidä vedestä. Eivätkä itseään alempiarvoisesta seurasta?

Kaikki nuket olivat jo valmiiksi niin hyvässä kunnossa, että paljoa ei niiden hyväksi tarvinut edes tehdä. Tavallinen hiustenpesu ja tietysti hiusten asettelu ja jakauksen esiinkaivaminen olivat jotakuinkin riittävät toimet. Fashion Playn hiusten latvat olivat hieman kuivuneet, joten aseteltuani hiukset muuten haluamallani tavalla, hieroin niihin vielä hieman hiusvahaa. Lisäksi korjasin hänen kulahtaneet huulensa uudella punaamisella.

Barbien latvakiharoiden viimeistely hiusvahalla.
Valmiiksi puunatut kaunokaiset.
Fashion Play Barbiella päällään jouluinen Fashion Avenue -puku (1997).
Lämmintä joulutunnelmaa.
Edelleen ongelmoidessani Katin puuttuvia kenkiä, maalasin hänen häijyyn naamaansa vähän lisämeikkejä. En tiedä olisiko vanha maali pitänyt välttämättä poistaa ensin, mutta koska se oli hyvässä kunnossa, ja olen muutenkin vasta kerran kokeillut koko naaman uudelleenmaalaamista, päätin vain jatkojalostaa alkuperäisiä maalauksia. Aikataulukin kun oli tässä projektissa varsin rajallinen.

Alkuperäiset silmänrajaukset olivat osittain hieman puutteelliset,
joten korjasin ja samalla paksunsin rajauksia.
Naisellisuuden lisäämiseksi tein vielä parit ripset silmänurkkiin.
Huulia varten ei kotona ollut kuin yksi varteenotettava punainen,
mutta mielestäni se on alkuperäistä pinkkiä parempi vaihtoehto.
Kokeilin maalata myös kynnet samalla värillä.
Aika alkoi lopulta käydä sen verran vähiin kenkien suhteen, että oli vain pakko alkaa värkätä jotain, vaikka aloittaessa ei juurikaan ollut käsitystä millainen lopputulos tulisi olemaan. Onneksi nahka on todellakin suhteellisen mukava materiaali taivutella ja testailla, joten jonkinlaiset töppöset sain kasaan.

Mittailua, piirtelyä, sovittelua...
Ensimmäinen nahkatöppönen valmiiina.
Älysin sentään piirtää kaavat paperille toista varten.
Nuken hiukset olivat pesun jäljiltä niin kiiltävät, että halusin jättää ne sellaisikseen, joten loppujen lopuksi suhteellisen hyvin onnistuneen tossuoperaation jälkeen ei jäljelle jäänyt enää kuin sopivan paketin väsääminen, johon käytin aiemmin matkalta ostamamme espanjalaisen Nancy-nuken vanhaa laatikkoa. Hieman huterahan tuo laatikko oli, mutta laatikko kuitenkin.

Täytyy sanoa, että kaiken kaikkiaan olen
lopputulokseen varsin tyytyväinen.
Nuken vartalo on kyllä huippu!


Amatsonikissa hempeässä joulupaketissaan.
Toki tähän käärittiin vielä (kierrätettyä) lahjapaperia päälle
ennen pukinkonttiin tipauttamista.
Olinhan minäkin ilmeisesti ollut kiltti viime vuonna, sillä en jäänyt nukeitta jouluna itsekään. Siskoilta tuli kirpparilöytönukkeja sekä hieno ja hyväkuntoinen vanhantyylinen Cool Collecting Barbie, jolla oli mukanaan vieläpä alkuperäinen peli nappuloineen ja pelilautoineen. Mies sen sijaan oli ollut tarkkakorvaisena nukkehaaveideni suhteen ja oli hankkinut ehkä eniten haaveilemani nuken, eli Barbie Silkstone Milan. Nukke on niiiiin ihana! Hauskana yllätysbonuksena pikkupaketista löytyi vielä Real Madridin James Rodríguez -ukkeli, joka aiheutti hyvää hupia paketista paljastuttuaan. Toistaiseksi suosikkikolumbialainen odottaa vielä lopullista sijoituspaikkaansa paketissaan, sillä nukkevitriini ei taida tälle hepulle olla se paras mahdollinen paikka...

Pet Doctor Barbie (1996), Fun To Dress Barbie (1987), Cool Collecting Barbie (2000),
Barbie Silkstone Mila (2011) sekä pikku-James.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti