keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Mini me

Pari vuotta sitten sain viimein tehtyä itselleni "mini me:n" nukkemiittejä ym. varten, ja ihan omaksi iloksi. Olin kutakuinkin viimeisilläni raskaana ja kuvittelin, etten pysty pian käytännössä lainkaan harrastamaan nukkejuttuja, joten halusin välttämättä tehdä ennen lapsen syntymää järjestettävään miittiin mukaan oman mini me:n, kun aiemmat miitit olin ollut "sijaisen" (Ski Fun Midgen) varassa. Oma The Nukkeni lapsuudesta on Hasbron Disney Club Sindy (1988) ja alun perin ajattelin tehdä mini me:n tietenkin tästä kyseisestä nukesta, mutta koska "raatolaatikostani" sattui löytymään vaaleaihoisempikin versio samoilla kasvoilla ja samalla tönkköjalkaisella suosikkikropallani, valitsin uhriksi sen. Siihen aikaan minulla oli mustat hiukset, ja kasarirusketus yhdistettynä mustiin hiuksiin olisi luultavasti näyttänyt turhan paljon mini me:n latinoversiolta... 

Vasemmalla oma lapsuudennukkeni "Veera" alkuperäisessä Aku-uikkarissaan.
Veeran ulkonäön  halusin säilyttää sellaisena
millaiseksi se lapsuuden leikeissä on muuttunut.
Vieressä keräilyaikana hankittu Minni-uikkarinen kollega.
Sopivaksi mini me -rungoksi valittu kasari-Sindy.
Ja tukka pois!
Hieman suretti leikata alkuperäiset hiukset pois, kun periaatteessa  ne olivat vielä ihan hyvässä kunnossa, mutta toisaalta "raatolaatikkoon" on kertynyt vino pino näitä tusina-Sindyjä, joilla on kaikilla samanlaiset kasvot ja hiukset,  niin joutaapa noita tuunata vielä jatkossa lisääkin.

Siilitukka odottaa pinsettikäsittelyä,
eli hiustupsujen pois nyppimistä.
Hiuksiin piti saada toiselle sivulle siili, mutta koska aikataulu oli jokseenkin rajallinen tuolloin, en ehtinyt hankkia oikeaa flokkikarvaa mistään, vaan piti käyttää hieman luovuutta. En ole myöskään ennen tätä projektia kokeillut flokin tekemistä, mutta kohtuullisen hyvin tämä ensimmäinen kokeilu kuitenkin onnistui, etenkin ottaen huomioon millä materiaaleilla se on tehty...

Sivusiilialueen suunnittelua
ja huulet pois kynsilakanpoistoaineella.
Sivusiiliä varten pohjamaalattu alue.
Flokkiin käytin siis lopulta karvaksi, heh, sekä koirankarvaa, että omaa tukkaani. Ensin leikkasin koneella mustalta koiralta karvaa milli kerrallaan, mutta en saanut kuonon päältä tarpeeksi karvaa, joten lopulta päädyin parturoimaan oman oikean sivusiilini millin välein talteen tyhjään viilipurkkiin ja taiteilin flokin tästä karvamixistä. Varsinaisiin hiuksiin roottaamani karva on niin kiiltävää, mustaa ja muovimaista, että onhan flokilla ja sillä selvä väri- ja materiaaliero, mutta kuten sanottu, olen lopputulokseen ihan tyytyväinen. Seuraavalla kerralla sitten voisin kokeilla ihan oikeaa flokkaamista. Roottauksen suhteen pitäisi olla edelleen minimalistisempi, sillä vaikka yritin vähentää karvan määrää aiemmista roottausharjoituksistani, tuli lopputuloksesta varsin massiivinen pehko.

Valmis roottaus ja sivuflokki.
Hiusten jälkeen vuorossa olikin kasvojen puhdistaminen uudelleen, sillä ympäri päätä oli roottauksen yhteydessä tullut tummaa sotkua, joka mitä luultavimmin oli peräisin pohjamaalista.

Kasvojen maalaamiseen käytin osittain pienoismallimaalaamiseen ym. tarkoitettuja maaleja, mutta osittain myös vanhoja muotoilukouluaikaisia taidepuolen akryylimaaleja, jotka ovat kyllä toimineet ihan hyvin myös tässä tarkoituksessa. Aiemmin olin kokeillut kasvojen maalaamista vain täysin harjoitusmielessä jollekin vanhalle Steffille (sekä alkuperäinen tehdasnaama, että uudelleen maalattu versio, ovat todella kamalat!), joten hieman maalaaminen jännitti ja ehkä siksikin päädyin maalaamaan silmät alkuperäisten tehdasmaalien päälle. Oli ainakin helppo saada silmät oikeille paikoilleen symmetrisesti.

Valmis repaint.
Uuden silmänmuodon hakua tehdasmaalien päälle.

Mini me valmiina miittiin!
Kesä-look 2016.
Kissaa ulkoiluttamassa.


Tässä vielä viimeiseksi ennen - jälkeen -vertailukuvat:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti