torstai 27. maaliskuuta 2014

Ilahduttavia nukkepuuhia

Vaikka pidänkin talvesta, on ensimmäisten leskenlehtien, sinivuokkojen, leppäkerttujen ja jopa kärpästen bongaaminen joka kevät yhtä riemastuttavaa. Tänä keväänä, tuon superlyhyen talven jälkeen, ensimmäinen leskenlehti- ja leppäkerttubongaukseni tapahtui jo 12.3. kun olimme koiralenkillä sisko K:n kanssa. Tosin tämän jälkeenhän tässä saatiin vielä sitä luntakin, mutta onneksi se suli nopeasti pois ja nyt on taas mukavan keväistä. 


Harmillista lumen sulamisessa niin aikaisin kuin se tänä vuonna tapahtui, oli se, että en ehtinyt ulos oikeaan lumeen kuvaamaan kaunokaisiani uusissa virkkaamissani tumpuissa ja säärystimissä. Sen verran olimme ehtineet Hra Een ja sisko K:n kanssa käydä läheisellä järvenjäällä, että olimme ehtineet ideoida K:n kanssa valokuvausoperaatiota talvivarusteisille nukeillemme, mutta sitten lumet ja jää jo sulivatkin. Ehdin kuitenkin aloittaa tumppujen ja muiden tykötarpeiden suunnittelun Moxie-neidilleni Melroselle, joten virkkasin ne sitten valmiiksikin. Niin paljoa ei tuota virkkaushistoriaa ole, että ihan täysin omasta päästä olisin kaiken keksinyt, joten päädyin soveltamaan paria Mia Bengtssonin amigurumi-ohjetta. Äidin joskus lapsuudessani kutoma villapaita ja siihen sopiva pipo löytyivät vanhojen barbinvaatteideni joukosta. Myös vaaleanpunainen villaliivi on lapsuudenaikaisia vaatteita ja sen on puolestaan kutonut tätini. Nämä ovat silloin ennen olleet lähinnä miesten käytössä, mutta nuo Moxiet ovat sen verran Barbie-kokoa isompia, että sopivat melko hyvin.

Ilokseni olen muutenkin viime aikoina ehtinyt panostaa nukkeiluun taas enemmän ja kunnostanut jopa pari laatikkoasukkia. Viimeisimpänä laitoin kuntoon joskus aiemmin The Bdoll -nukkefoorumin kirppikseltä ostamani ihanan 80-luvun Ski Fun Midgen. Muuten hän oli ihan kohtuullisessa kunnossa, mutta hiukset olivat vähän hapertuneen näköiset, joten shampoo- ja hoitoainepesun jälkeen päätin kokeilla hänelle kiharoiden tekemistä. Vaikka hänellä alunperin on melko suorat hiukset, sopii tuo kasarikäkkärä hänelle mielestäni todella hyvin. Melrosen onnistuneesta tumppuprojektista innostuneena päätin tehdä myös Midgelleni tumput ja säärystimet.

Melrosen tykötarpeet virkkasin tavallisesta 7 veljestä -langasta, mutta Midgen varusteissa käytin ohuempaa virkkauslankaa ja Tallinnasta ostamiani neonvärisiä koristelankoja. Alunperin Midgelle taitaa kuulua vain monot ja korkokengät, mutta itse halusin pukea hänelle mieluummin saappaat ja säärystimillä saa samalla kätevästi piiloon vähemmän hienot saappaanvarret. Tältä Midgeltä puuttuu lisäksi sormus, joten tumpuilla saa puolestaan samalla sormusreiän piiloon. Ja kukapa sitä muutenkaan ulkoilisi talvella ilman käsineitä!

Midge ennen kampaajalla käyntiä...
...ja sen jälkeen uusissa ja vanhoissa
varusteissaan.

Nukkepajalla tapahtuu.

Olen niin ihastunut kunnostettuun Midgeen, että hän pääsi mukaani viime viikolla myös nukkehistoriani ensimmäiseen nukkemiittiin! Eräs lähiseudun nukkeharrastaja järjesti kotonaan erinomaisen mukavan miitin ja meitä harrastajia saapui paikalle varsin mukava määrä. Siellä sitten ihailtiin toistemme nukkeja, tehtiin ostoksia ja tietysti syötiin hyvin. Lisäksi järjestäjä oli loihtinut aivan uskomattoman hienon musavisan nukeistaan ja yllätyksekseni satuin voittamaan tämän kilpailun! Palkinnoksi sain paketissaan olevan punaisen Fashion Avenue -juhlapuvun. Etukäteen kuvittelin, että aikaa miitissä kuluisi muutama tunti, mutta todellisuudessa taisin olla reissussa melkeinpä kellon ympäri. Miitin myötä nukkeharrastus sai taas aivan uutta syvyyttä, sillä tapaamani ihmiset olivat todella mukavia tyyppejä, joiden kanssa tulee varmasti pidettyä jatkossakin yhteyttä. Se on niin mukavaa kun sama pöhköys yhdistää! ;)

Kurhn-kokoelmani kokonaisuudessaan (paitsi
kaksi paketissaan olevaa tuplakappaletta, jotka
odottavat tuunausta). Miitistä ostettu nukke
keskellä pinkissä mekossa.
Nukkemiitistä mukaan tarttuneet nuket ja vaatteet.
Paketissaan olevan peruukin, sekä nukeista  kaikki
kolme Barbieta olin ostanut jo etukäteen foorumin
kirpparilta. Kurhn-neitosen ostin miitissä samoin
kuin vaatteet, kengät ja hiuspaketit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti